My Followers Who Follow My Blog

Loading...

Wednesday, October 19, 2011

Hallo Blackberry Curve 9360 : Goodbye Blackberry 8900

Ramai jugaklah kiranya rakan pembaca yang bertanya : “Tahun depan graduate taknak apply kerja kat London ker?!” dan sewaktu dengannya. Kalaulah process nak apply kerja adalah semudah seperti di Malaysia, memang confirm aku berkobar-kobar tapi process applying kerja di sini adalah agak complicated dan banyak level. Setakat nie aku plan nak apply kerja dengan 5 audit firm yakni KPMG, Jeffreys Henry, PwC, Ernst and Young dan juga Deloitte. KPMG punya application dah kena rejected dan untuk PwC serta Jeffreys Henry masih lagi pending. Deloitte dan Ernst and Young pulak masih lum start. Tetapi sekiranya nasib tak menyebelahi aku, insyAllah aku kembali ke sponsor aku : PETRONAS (^_^)/


blackberry curve 9360 blackberry curve 8900
>Pape kes pon : kena make sure my sponsor PETRONAS bangga<


Lebih kurang setahun setengah yang lepas, aku tulis entri pasal pengalaman aku membeli Blackberry Curve 8900 dan bila aku rujuk balik entri tu, memang jelas terpancar ciri-ciri tak matured dalam penulisan entri. Ahakz! Papepon Blackberry Curve 8900 yang bernama Si Pinky pada waktu itu dan kini bernama Si Bluey memang menjadi antara gadget paling penting aku sepanjang dua tahun nie. Blackberry Curve 8900 dengan specifications camera 3.2 megapixel, trackball, wifi, bluetooth dan pelbagai specs lain yang korang leh search sendiri : memenuhi keperluan harian aku yang memang suka check mails dan berita. Antara pengalaman bersama Si Bluey nie termasuklah dicaj Vodafone bil bulanan dalam GBP 100.00. Namun selepas dua tahun bersama Si Bluey, dah tiba masanya untuk aku tukar phone lain kut. Setuju tak korang semua?! *wakakakaa!!*


blackberry curve 9360 blackberry curve 8900
>Inilah rupa Blackberry Curve 8900 aku masa mula-mula beli<


blackberry curve 9360 blackberry curve 8900
>Yang nie pulak rupanya selepas dua tahun : yakni sekarang<


Alhamdulillah : berkat rezeki yang murah, aku baru sahaja membeli Blackberry Curve baru yakni Blackberry Curve paling latest : Blackberry Curve 9360. Oleh kerana retail price di kedai bolehlah diconsider agak mahal yakni dalam GBP 285 di UK dan RM 1218 through Digi di Malaysia, maka aku pun beli through eBay sahaja. Kos sepenuhnya untuk Blackberry Curve 9360 baru aku nie yakni termasuk kos delivery, kos phone dan kos unlock adalah dalam GBP 225 yakni dalam RM 1215 sahaja. So, apa yang best sangat pasal Blackberry Curve 9360 yang latest nie sampai harga mahal gitu? Antara yang cambest adalah Blackberry OS 7 yang lebih laju daripada biasa, sizenya yang lagi slim, RAM yang lagi tinggi dan juga camera 5.0 mp. Selain daripada itu, pepandailah korang usha dan search sendiri yerk. Ahakz!!


blackberry curve 9360 blackberry curve 8900
>Blackberry Curve 9360 yang baru masih dalam box<


blackberry curve 9360 blackberry curve 8900
>Ini pulak adalah kotak yang aku baru dapat tengah hari tadi<


blackberry curve 9360 blackberry curve 8900
>Inilah rupa Blackberry Curve 9360 yang baru : slim dan canggih<


Memandangkan dah ada Blackberry Curve 9360 yang baru, apa yang aku nak buat dengan Blackberry Curve 8900 yang lama yerk?! Aku planning nak listkan Blackberry Curve 8900 tu kat eBay : yakni cuba jual di eBay. Dapat dalam GBP 60.00 to GBP 70.00 pun dah cukup okay untuk aku kut. Kalau ada korang-korang yang teringin nak beli, bolehlah try bid di eBay or update aku nanti yerk. Hehehhee!! Papepon aku baru sahaja beli leather case dan silicon case untuk Blackberry Curve 9360 nie semalam dan selagi case-case nie lum sampai, mungkin aku akan still guna Blackberry Curve 8900 aku yang lama tu. Lagipun takut jugak kalau tercalar pape nanti kan. Sayang2!! \(^_^)/


*Tengah tunggu pukul 7.30 malam sebab nak streaming match Arsenal vs Marseille*
[Dah belikan Beg Karrimor, Clark Sandal, Sweater Adidas : Rujuk Tempah Barang dari UK]

51 comments:

miss niedNied said...

grrrr jelezz~ mengidam bb!!
hohoho

Razil Tahir said...

nak beli jugakk!!! XD

paah said...

Jual kt aku! Haha

SyafiQ aHaDin said...

nak satu! tapi mahal sangat. Huhu!

hidayahjamal said...

bagi aku pegang pon jdla..haha, semua org ad hp canggh aku 3310 g..haha

liyana izzati said...

ejas sini satu! haha

Adi Suda said...

tak minat bb..nk galaxy tab..tak pown ipad jd la..*okeh tak??AHAHA

pERGhh said...

PERGHH! FREAKING AWESOME! nak satu!

Adylia Qarissa said...

dkna pakai tepon murah je..janji dapat sms dan kol :)

awEEN said...

jelesnye..hehehehe...

Mamaleesya said...

nice one

Ayien Ocaca said...

npe x beli iphone bru tu....tu lgi cntik kan...

untung la...yien pkai phone murah je...HAHA

Alia Azmi ◕‿◕ said...

GBP 60 - 70 ?
ohmyy , murahnyee . kalau dekat Malaysia , RM400 pun belom tentu dpt BB ni tauu ;p

Phat said...

bwk2 la pos ke msia hehehehe

FarzanaAhmad said...

ouch....idam bb jugek...
tp so far juz mampu pakai hp biasa je...

btw, good luck...

rasedkah? said...

hi hafiz,where did u bought the leather case and and silicon case tuh eh?in malaysia kt mana da ada?

sis92 said...

wekkk dok tayang eh
sis culik beliau haha

Nuriy Arisa said...

wahhhhh!!

bestyeeee ad BB xD

jelessss!

aiNa yaZiD said...

arrrgghhh~! sumpah jeles. huhuhu..da la tgh ngidam bb. ang pulak dok tayang dlam ni. haish.. =P=P

khairul said...

bila la aku leh pki ni

kayrul-shah said...

serius jealous..tapi apa pun sony ericson tetap dihati buat masa nie..hehehe

LiSaSuKe's said...

isk, dah ribu2 tu, nape tak angkat terus blackberry bold 9900 ker... isk dan isk lagi...~

ferry said...

Blacberry baru lagi ini yah...
Follow sini dan salam persahabatan dari Indonesia.
Assalamu'alaikum

Syairah said...

uhuk2!! untunglaaaa.. :p

naiemah_ramli said...

huhuhu..T_T untung la dia..

Mimi Marilyn said...

bestnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

cikpjaz said...

wah,, blanje la satu..hehe =)

Nafisah Ruslan said...

nak tunggu bb ade 3g dulu baru beli.. hahaha
*sebnanya takdak duit nak beli :p

MisS HoNeY said...

uwaaa...jeles!!!nak 1 :(

NURUL ASHIKIN said...

kasi yang balance tu akak ye... wahahaha~

Norlida Ramli said...

weeeee..jelesnya..
nnt aku curik jgk bb ni.hak hak

tnZackJ said...

aku ni mampu tengok ajer..

maszull said...

assalamualaikum....cantik nyer hp baru tu...:)

Nyamuk Terbang said...

ok jeles sudaa

nurdani said...

ggrrr...jeles

hazanis said...

fuhhh..nak jugak!!...jelesss Oh...:P

secantikmanis said...

jelesnya..... tolong hadiahkan satu

ecadwinkyasha said...

aduii,yg g tunjuk bb ne apasal?!.tambah2 jeles nak tau...nak sangat bb...dulu masa ada duit,tak pula nak beli bb,amik vivaz..skrg tgk org syok bbm,nak juga bb.hahahah

XD

ain dzaya said...

meh sini!
kasi satu kat ain sbg hadiah befday!

syafiqakarim said...

ciss,apasal tak beli utk iqa juga?
fine.haha

EmmaSafa said...

syok la tu

bz said...

bestnya...

Xavi De said...

nmpak cam sama jer...
tak tau pe yg bez ngn BB,huhu...
maybe sbb xbrape minat ngan BB kot...
lagi suke SE...:)

amirah said...

tak mampu lagik.wakaka

Kang M said...

Kapan ya saya punya blackberry 8900 itu . maklum saya baru kebeli pulsa buat internet doang.

sukses untuk sahabat yang dilondon . Terima kasih

mizz.miza said...

bezz ^^

nurkaloi said...

mintak satu boleh ? hehehe

hidayah delilaz said...

bertuahnya ahaiii

Amir Baker said...

Ececeh org pkai BB dy pun nak BB jugak! copycat. Haha joke2. Yang baru tu mahal wooo x mampu aku.

Anonymous said...

salam ukhwah dari JB

Anonymous said...

assalammualaikum longhaffiz
im faz
I got an offer from Jeffreys Henry (JH)an an auditor.Perhaps you dont mind to share with me any knowledge/view about JH's working environment/style.

reach me at nlynb999@yahoo.com.
thank you very much

    Related Posts with Thumbnails