My Followers Who Follow My Blog

Loading...

Wednesday, November 09, 2011

Salam Aidiladha Dari Kota London

Memandangkan hari Ahad lepas merupakan Hari Raya Aidiladha, maka aku nak share dengan korang semua serba sedikit kemeriahan beraya di London untuk tahun ketiga. Sebenarnya raya tahun nie agak spesel sebab jatuh pada hari weekend : maka takdalah clash dengan kelas ataupun lectures cam tahun-tahun yang lepas. Ahakz!! Aku dan 7 orang lagi housemates aku bertolak daripada rumah kitorang di Turnpike Lane seawal jam 7.45 pagi menuju ke Kedutaan Malaysia di Hyde Park, London untuk sembahyang raya. Once sampai, memang penuh dengan orang ramai : tak dapat nak ambil saf depan. Tapi takpalah : asalkan dapat sembahyang raya. Pastu best jugak sebab dapat jumpa dengan ramai kengkawan yang dah lama tak meet up!! Yeehaaa!! (^_^)/


salam perantauan london
>Di hadapan taman di Kedutaan Malaysia<


salam perantauan london
>Turnpike Lane Station : Bergerak ke Kedutaan Malaysia<


salam perantauan london
>Cakap nak gie sembahyang beraya tapi Kindle bawak sekali<


salam perantauan london
>Baru sahaja melepasi stesen tube Arsenal<


salam perantauan london
>Tengah tunggu nak sembahyang raya dan tunggu orang<


salam perantauan london
>Start untuk meet-up dengan kengkawan pas sembahyang<


salam perantauan london
>Gambar calon untuk Salam Perantauan tahun depan<


salam perantauan london
>Nie pun strong candidate untuk hantar Salam Perantauan jugak<


salam perantauan london
>Pas sembahyang dan bergambar : makan free la pulak jawabnya<



salam perantauan london
>Kami adalah warga lelaki LSE : pelbagai batch termasuk semua<


salam perantauan london
>Yang nie pulak gambar bebudak LSE termasuk yang girl<


salam perantauan london
>Kali nie termasuk bebudak junior LSE pulak : tua dah aku<


salam perantauan london
>Rasa macam aku nie under-dress la pulak gayanya yerk<


salam perantauan london
>Dah penat : jom pulang ke rumah la pulak untuk tidur<


Pas dah langsai solat raya Aidiladha dan kutbah, mulalah sesi bergambar. Pastu tetiba Presiden UMNO London ajak aku dan beberapa member aku untuk buat ucapan raya. Dia cakap nak hantar ke ASTRO : entah kuar TV ke tak. Wakakaaa!! Papepon selepas sesi bergambar, kitorang makan juadah yang dah disiapkan dan teruskan sesi bergambar dan meet-up dengan kengkawan. Memandangkan aku kurang sihat, so aku terus balik rumah selepas itu dan tertido sampai petang. Once dah bangun, kitorang serumah masak Nasi Tomato bersempena dengan Hari Raya Aidiladha nie. Meriah la jugak kiranya kan?! Oh ya, usha-ushalah gambar kitorang beraya Aidiladha ketika musim luruh di London. Last but not least, aku ingin ucapkan “Salam Aidiladha Dari Kota London” buat semua rakan pembaca di mana jua anda berada!! Makan daging bebanyak tau!!


*Tahun depan tryla cari salah satu gambar di atas semasa Salam Perantauan*
[Pembahagian daging korban petang tadi : alhamdulillah rezeki murah juga tahun nie]

27 comments:

ahmoi_chanteq said...

Raya di negara orang... wahh... Selamat Hari Raya... =]=]=]

farahroslan said...

wahh. bestnya. haha.
tak sabar ni nak tunggu gambar untuk salam perantauan nih. haha :)

Michada said...

raya london ke...malaysia lagi bes??? heh heh heh

zaim said...

hav great time bro..rindu london~

Syafiq Ahadin said...

start menabung untuk travel sana. :D

somehow, Ireland is the best!! ek??

nabila azmi said...

slmt hri ry dri egypt=)=)

Imran@Copenhagen said...

salam aidiladha dari Copenhagen

Adda Fie said...

salam aidiladha dari kuantan :)

kak zmah said...

Salam Aidiladha buat anak perantau..

Phat said...

salam aidiladha...wah mesti best kan pengalaman yg bukan semu org leh dapat

Sweet N Pretty said...

wah meriah ye raya haji di sana

shedameor said...

whoa bestnye dapat pegi ke tempat orang :)

misz nara omey said...

wahh..bestnya dapat beraya di negara org!!nak jugakk!!hehe

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

salam aidiladha ye :)

mohd sasuke said...

selamat hari raya aidiladha..awesome..=)

my name is A.Z.U.A said...

errr~~=='
bukan macam meriah..mmg meriah nmpaknye..:)
epie eid adha

ninazahar said...

waa seronoknya beraya di rantau orang, pengalaman hidup yg sgt menarik

fiQ'Ra said...

seronok tak? tp mesti sedih jugk kan sbb tak beraya dgn family..

Lily said...

Bestnya smbut dkt London ^^

fieha said...

macam ne la rasanya beraya di perantauan kan..macam meriah je walau jauh dari family..

salam aidiladha..xpe kot lmbt ckit :)

farmys said...

mesti seronok dan sedih..

Yumida said...

sronoknyer...pengalman kn menyambut aidiladha di tmpt org....nice all pics

~atieput3~ said...

wah lambt gile bace. tp nnk komen jugak!hahaha..

udah2 la tu,bawak2la balik msia.hehe

*last pic tu da mcam escalator kt stesen masjid jamek la plak ble crowded cmtu.hee

ok.gurau.study rajin2..;p

Miss Purple Ungu said...

salam aidiladha wlupun dh tlambat :)

Umar Arlee said...

salam aidiladha dari malaysia! ;) thanks melawat blog

Amir Baker said...

klu aq boleh merasa hidup kat London kan best. huhu

Cik Mizah said...

dua tahun lg sy bakal menjejaki hafiz ya!

    Related Posts with Thumbnails