My Followers Who Follow My Blog

Loading...

Wednesday, May 12, 2010

Malaysia Menang Q-Final Thomas Cup : Terima Kasih Aku?!!

Akhirnya Malaysia berjaya menempah tempat ke separuh akhir Thomas Cup bertemu dengan China hari Jumaat nie kalau tidak silap aku rasanya. Eh kejap, napa tajuk entri amat poyo?! Sebab pemenang mata kemenangan Malaysia adalah Hafiz Hashim : sama nama dengan aku. Ngeh3!! Sebenarnya aku plan nak tulis entri lain pada hari ini tetapi memandangkan aku begitu excited dengan kemenangan Malaysia, maka aku tulis serba sedikit mengenai Thomas Cup nie. Entri yang betul-betul aku akan post cam aku cakap semalam akan diterbitkan dalam 5 hingga 7 jam lagi. Yakni selepas aku habis study karang. Jadi, pastikan korang utamakan entri itu berbanding entri ini. Entri ini umpama sesi bermain-mainlah~!!


piala thomas hafiz hashim>Ihsan Google : Hafiz Hashim memenangi mata akhir untuk Malaysia<


piala thomas hafiz hashim>Ihsan Google : Banner dan info untuk Thomas Cup this time<


Aku amat happy dan aku rasa amat bersemangat sekarang. Untuk pengetahuan semua, aku pergi ke LSE dalam pukul 11.00 pagi tadi : yakni dalam pukul 6 petang di Malaysia. Biasanya bila sampai di LSE, aku akan bukak PC first dan online Facebook dahulu-pastu baru start study. Then, aku ternampak status member aku pasal Thomas Cup. Rupa-rupanya Thomas Cup sedang berlangsung ketika itu. Aku pun dengan kadar segera terus bukak internet streaming tetapi plugin untuk tengok video takda untuk PC di LSE. Aku pun terus bekejar balik ke hall aku yang jaraknya setengah jam perjalanan dari LSE. Semangat punya pasal kan?! Masa aku sampai, terus bukak laptop. Kasut dan jacket pun tak sempat tanggalkan lagi masa itu. Ngee~~

Masa aku bukak web tu, Malaysia mendahului Denmark 1-0 melalui kemenangan yang diraih oleh Lee Chong Wei. Perlawanan ketika itu adalah beregu first antara Koo Kien Kiat/Tan Boon Heong melawan beregu Denmark. Aku punya seronok sangat sebab dah mendahului 2-0 selepas mereka pun menang match diorang. Namun, Malaysia menerima dua kekalahan berturut-turut menerusi Wong Choon Hann dan juga beregu bidang terjun : Zakry Latif dan Hoon Thien How. Waktu match keempat tu, memang busy tul aku dengan Twitter dan juga Facebook. Bermain-main dan berlawan-lawan status dengan member-member : terutama yang di Malaysia. Memang aku semangat betul kalau melibatkan any sport Malaysia. Bola? Hockey? Badminton? Gimnastik?! Semua layan!! ^_*


piala thomas hafiz hashim>Kalau dapat tewaskan China : Maybe kita akan berjaya!!<


piala thomas hafiz hashim>Aku memang suka Rexy Mainaky punya coaching<


Kedudukan sekarang seri 2-2 dan semuanya terletak di tangan Hafiz Hashim. Orang Kelantan nie memang tidak membazirkan 6 jam aku menonton match selepas dia menang straight set. Memang yang terbaik betul Hafiz Hashim nie. Anda sememangnya membanggakan sesiapa sahaja yang bernama Hafiz : termasuklah aku. Terima kasih kepada Encik Hafiz kerana memberi kemenangan kepada Malaysia. Aku mengharapkan agar Malaysia dapat menang masa lawan China nanti. By the way, berikut adalah keputusan penuh perlawanan :

Lee Chong Wei kln Peter Gade Christiensen
21-17, 21-17

Koo Kien Keat/Tan Boon Heong kln Carsten Mogensen/Mathias Boe
21-17, 21-19

Wong Choon Han kk Jan O Jorgensen
20-22, 21-16, 18-21

Zakry Latif/Hoon Thien How kk Lars Paaske/Jonas Rasmussen
26-24, 12-21, 19-21

Hafiz Hashim kln Joachim Person
21-12, 21-10


piala thomas hafiz hashim>Adakah sejarah 1992 akan berulang?!<


piala thomas hafiz hashim>Aku harapkan agar pemain Malaysia nie dapat ulanginya<


Jadi, begitulah keputusan penuh peringkat suku akhir Thomas Cup yang melibatkan pasukan Malaysia. Aku mengharapkan agar perlawanan yang seterusnya, Malaysia akan mampu untuk memberi yang lebih baik dan result yang better. Tak mustahil untuk kita mengulangi sejarah 1992 : kali terakhir Malaysia memenangi Thomas Cup. Syabas dan all the best!! Ayuh kita sokong Malaysia!! Eh jap, sebelum tamatkan entri, aku ada satu teka-teki untuk semua. Ini teka-tekinya : Match start pukul 4 petang waktu Malaysia dan berakhir dalam pukul 11.30 malam waktu Malaysia. Tetapi, aku tengok penonton macam tak surut-surut dan still maintain ramai. Soalannya ialah adakah diorang sembahyang Maghrib sambil bersorak untuk Malaysia?! Fikir-fikirkan dan renung-renungkan!!


*Smash terpantas direkodkan oleh Fu Haifeng dengan kelajuan 332 km/h*
[Ini bukan entri utama aku hari ini : Tunggu pagi besok yerk]
    Related Posts with Thumbnails