My Followers Who Follow My Blog

Loading...

Saturday, July 02, 2011

Tempahan Biskut Raya Bersama Festive Cookies House

Sekarang nie dah pun masuk bulan Syaaban dan lagi sebulan nak masuk Ramadhan. Selepas habis Ramadhan, bolehlah pakat ramai-ramai sambut Syawal pulak. Yeszaa! Walaupun sebenarnya ada lebih kurang dua bulan lagi nak ber-Hari Raya Aidilfitri tapi aku yakin yang segala persiapan nak raya memang semua orang dah start kan? Contohnya kain nak buat baju raya mesti dah siap beli dan dah dihantar untuk dijahit. Selain itu, mungkin ada jugak yang dah start untuk buat biskut raya sebab taknak kepenatan masa bulan Ramadhan nanti. *kihkihkih*


tempahan biskut raya kuih raya
tempahan biskut raya kuih raya
tempahan biskut raya kuih raya


Namun aku rasa zaman sekarang nie tak ramai yang rajin nak buat biskut raya sebab memang agak rumit dan leceh nak buat biskut raya. Masa aku zaman sekolah menengah dulu, aku selalu tolong makcik aku buat biskut raya. Tapi kalau satu petang tu just sempat buat satu jenis sahaja : itu pun favourite aku yakni Almond London. Sebab itulah ramai sekarang suka tempah biskut raya yang dah siap awal-awal ataupun terus beli di supermarket. Aku tanya mak aku tadi pun, dia cakap selalunya dia akan habiskan dalam RM100 lebih untuk biskut raya.


tempahan biskut raya kuih raya
tempahan biskut raya kuih raya
tempahan biskut raya kuih raya

Memandangkan mungkin macam dah jadi trend zaman sekarang untuk buat tempahan biskut raya, aku nak recommend kepada korang semua salah seorang supplier utama biskut raya untuk tahun nie. Nama pembekalnya adalah Festive Cookies House yang diketuai oleh Akak Nurazza Abdullah. Diorang selalu mengambil tempahan untuk membuat biskut raya nie. Korang cakap sahaja biskut raya apa yang korang nak : Almond London, Tart Nenas, Mini Popia, Cornflakes Madu dan pelbagai jenis biskut raya yang lain : diorang bersedia untuk mengambil tempahan dan menyediakan biskut raya yang terbaik untuk korang semua.


tempahan biskut raya kuih raya
tempahan biskut raya kuih raya
tempahan biskut raya kuih raya


Sebenarnya Akak Nurazza dah kasi aku satu set sample biskut raya untuk aku test dan memang aku cakap “Thumbs UP!!” dengan kualiti, kesedapan dan kerangupan biskut raya diorang nie. So, kalau korang rasa nak membuat sebarang tempahan biskut raya, confirm Festive Cookies House menjadi jaminan utama. Tetapi ada jugak antara kita yang tak berapa kisah dengan rasa tapi lebih risaukan harga tempahan biskut raya kan? Korang jangan risau memandangkan harga tempahan biskut raya diorang memang terbaik daripada dapur. Bagi agent Akak Nurazza, diorang kenakan caj serendah RM18 untuk hampir kesemua cookies kecuali Chocolate Praline,Blueberry Tart,Pineapple Cheese Tart yakni RM20. Bagi non-agent pulak, diorang caj serendah RM26 dan RM28 untuk selebihnya : yakni RM8 lebih mahal berbanding harga agent. Murah kan?! (^_^)/


tempahan biskut raya kuih raya
tempahan biskut raya kuih raya
tempahan biskut raya kuih raya
tempahan biskut raya kuih raya

Bagi korang yang berminat untuk menjadi agent tempahan biskut raya Akak Nurazza ataupun just nak membuat tempahan terus, bolehlah contact Akak Nurazza di Facebook : Festive Cookies House ataupun phone number : 0126870684 ataupun menerusi e-mail : cutiescuppies@gmail.com. Sebarang pertanyaan turut boleh dibawa terus kepada pihak yang berkuasa : Akak Nurazza. Ahakz! Oh ya, tarikh paling akhir untuk membuat sebarang tempahan biskut raya adalah seminggu selepas bermulanya Ramadhan dan pada tahun nie, diorang menyediakan 13 jenis biskut raya untuk ditempah. Then, kos penghantaran untuk 3 kg adalah dalam RM8 tapi kalau nak pickup sendiri, bolehlah rujuk Akak Nurazza kembali. So, apa korang tunggu lagi? Mari mulakan tempahan biskut raya!! Wakakakaaa!!


*Marilah kita ramai-ramai rakyat Malaysia mula melakukan tempahan biskut raya best*
[Next week insyAllah aku akan turun Kuala Lumpur : ada sesiapa nak kasi bermalam?]
    Related Posts with Thumbnails