My Followers Who Follow My Blog

Loading...

Thursday, March 15, 2012

All England 2012 : Pasukan Supporters Malaysia With Yasmin Hani

All England 2012 berakhir semalam selepas Lee Chong Wei yang injured terpaksa “retired” second set semasa lawan dengan Lin Dan. Aku yang memang first time turun All England nie terasa jugaklah nak share pengalaman aku selama dua hari berturut-turut turun sana untuk cheers Team Malaysia. Kalau korang nak tahu, hari Khamis lepas member aku contact aku dan dia tawarkan ticket free ke All England 2012 dengan syarat lead cheers dan main kompang. Aku yang memang takda apa-apa nak buat masa weekend terus redha jerla join jawabnya. Yeehaaaa!! So malam Jumaat tu kitorang seramai dalam 12 orang practices cheers dan kompang habis-habisan. Of courselah sebab nak pergi support Lee Chong Wei dan Team Malaysia kan!! Kenalah semangat!! Wachhhaaa!!


all england 2012 lee chong wei yasmin hani
>Skuad Kompang daripada London bersiap sedia<


all england 2012 lee chong wei yasmin hani
>Eksyen sungguh main kompang sampai kaki atas kerusi<


all england 2012 lee chong wei yasmin hani
>Sempat jugaklah snap photo barang satu dua<


all england 2012 lee chong wei yasmin hani
>Nie tengah ready-ready nak masuk position<


Pada hari Sabtu, kitorang bertolak ke Birmingham (tempat All England 2012) jam 9.30 pagi dari London dan sampai kat sana dalam pukul 12.00 tengah hari. Selamatlah sebab time kitorang sampai tu, Lee Chong Wei belum start main lagi. Oh ya, nie untuk pusingan semi-final tau. Masa tu Lee Chong Wei main lawan Lee Hyung-Ill yakni pemain dari South Korea. Kitorang dalam 15 orang kontigen kompang dan cheers nie terus cari seat yang paling awesome dan mula berkompang bagai. Once Lee Chong Wei masuk dan start main, memacam jenis irama kompang dan cheers kitorang palukan untuk support. Luckily supporters Malaysia masa tu pun semuanya bersemangat dan follow kitorang untuk cheers sekali. Alhamdulillah : akhirnya Lee Chong Wei menang. Sementara tunggu next match yakni beregu campuran yang ada Team Malaysia jugak, kitorang pakat pergi pusing-pusing area setempat dan meet up dengan friends jugaklah. Best wooo!!

Untuk pengetahuan korang, match beregu campuran semi final adalah antara Malaysia dan Indonesia. Geng Indonesia pun ada team cheers diorang sendiri dan memang diorang pun kuat jugaklah. So, masa match Malaysia dan Indonesia tu, kitorang pun lawan cheers dan bunyi diorang jugak. Walaupun Malaysia kalah dalam beregu campuran tapi kitorang menang dalam pertandingan sorak. Mana tak menangnya, tangan dan jari aku habis melecek dan lebam sebab pukul kompang. Selepas habis match, kitorang terjumpa dengan reporter RTM yang sedang buat coverage All England 2012. Ada terjumpa Janis Shafie jugak tau. So, diorang pun request kitorang untuk buat cheers dan kasi ucapan sempena promo Olympic 2012. Aku rasa dalam sejam jugaklah duduk men shot liputan tu; kejap jadi, kejap tak jadi. Sampaikan kitorang yang dalam 15 orang asalnya terus dijoin oleh puluhan penyokong Malaysia yang lain jugak. Tapi takpa sebab lagi ramai, lagi meriah!! (^_^)/


all england 2012 lee chong wei yasmin hani
>Nie lak lepak bersama dengan Yasmin Hani<


all england 2012 lee chong wei yasmin hani
>Nampak tak Lee Chong Wei main badminton tu?<


all england 2012 lee chong wei yasmin hani
>Kitorang try bangkitkan semangat selepas Lee Chong Wei lepas point<


all england 2012 lee chong wei yasmin hani
>Salam perantau dari UK : sesuai jugak guna gambar nie<


So itulah kisah di hari pertama yakni semasa hari semi-final. Selepas dah habis match, kitorang yang datang dengan dua biji van balik ke London semula dan dalam pukul 12.00 malam jugaklah aku sampai rumah. Kebesokan harinya yakni hari Ahad; kitorang gerak dari London dalam waktu yang sama dan sampai pun lebih kurang pada waktu yang sama jugaklah. Once kitorang sampai di Birmingham, kitorang cuba dapatkan seat yang sesuai untuk kitorang lead cheers dan kompang tau. Tapi end up kitorang dihalau oleh security sebab tak duduk kat tempat seat yang sepatutnya. Memang bengang jugaklah masa tu tapi sebab semangat nak support Lee Chong Wei; maka kitorang layan jerlah. Sementara tunggu match Lee Chong Wei yang paling last, kitorang duduk sibuk cari tempat yang sesuai untuk cheers dan sewaktu dengannya. Pastu tetiba salah sorang geng media RTM datang cari kitorang dan bagitahu satu berita yang menggemparkan. “Lee Chong Wei injured dan physio dia tak kasi dia main lawan Lin Dan. Tapi dia nak main jugak demi supporters Malaysia!!”

Kitorang pun terus cuba spread the words tu supporters Malaysia untuk naikkan semangat diorang dan bila Lee Chong Wei masuk, kitorang terus main kompang dan cheers. Kitorang turun naik tangga dan main kejar-kejar dengan security guard semata-mata untuk naikkan semangat penyokong Malaysia. Tapi aku perasan kebanyakan supporters Malaysia masa final adalah tak se-semangat masa semi final. Semua macam kayu dan malas nak cheers jer. Kecewa jugaklah sebab masa Lee Chong Wei dah ketinggalan masa lawan Lin Dan, ada yang dah start complain dan stop cheers. Kitorang yang main kompang dan lead cheers terus menerus jerit dan palu kompang untuk kasi semangat kat Lee Chong Wei. Walaupun dia dah retired match, kitorang kasi semangat dan memang aku confirm dan yakin bahawa kitorang lagi “bising” berbanding supporters China pada hari tersebut walaupun diorang lagi ramai berbanding kitorang semua. So, we have something to be proud of kan?!


all england 2012 lee chong wei yasmin hani
>Tengah ready untuk shoot masuk RTM<


all england 2012 lee chong wei yasmin hani
>Siapa nie? Yasmin Hani. Sempatlah snap photo sebijik<


all england 2012 lee chong wei yasmin hani
>Lepas sejam tunggu : akhirnya Lee Chong Wei muncul jua<


all england 2012 lee chong wei yasmin hani
>Lepas All England 2012, kitorang lepak dengan Yasmin Hani makan sushi!!<


all england 2012 lee chong wei yasmin hani
>Ini petikan daripada Twitter Yasmin Hani untuk semua!!<


Lepas dah habis kejohanan, kitorang semua lepak kat luar dan sesi bergambar la pulak. Memandangkan aku dan geng tak pernah bergambar dengan Lee Chong Wei, so kitorang tunggu dalam sejam dua jugaklah dalam kesejukan malam untuk tunggu Lee Chong Wei keluar. Alhamdulillah sebab dia keluar jugak walaupun hanya untuk 5 to 10 minit untuk layan kitorang. Sempat jugaklah aku untuk bergambar berdua dengan dia walaupun sebenarnya gambar tu just group photo. Rujuk gambar untuk lebih info. Yeehaaa!! Oh ya, korang semua kenal Yasmin Hani tak? Ala, bekas DJ Radio dengan pengacara yang selalu “Watchhaa!!” kat Astro tu. Confirm kenal kan?! Kitorang team cheers dan kompang lepak dengan Yasmin Hani sejak daripada awal sampailah ke malam. Kitorang lepak-lepak dan makan sushi ramai-ramai lepas tu. Memang layan dan cool habislah Yasmin Hani nie. Walaupun tangan aku tengah melecet nie dan suara pun dah hilang teruk tapi best jugaklah All England 2012 this time sebab dapat lepak dengan Yasmin Hani dan pada masa yang sama meet up dengan Lee Chong Wei. Awesome tu!!!


*Entri lambat publish sebab tunggu photos : more photos here yerk!!*
[Entri this time super-duper panjang kali nie sebab cover dua hari dalam satu entri]

43 comments:

oli-go said...

bagusnyer semangat kesukanan korang neh....bangga..

siti hidayah said...

Wahh! meriah nya! bila baca entri ni rasa macam nak join pun ada group supporters ni >.< hehe

Ijah EmoTemo said...

perghh! best gilaaa!! hehe

Ezad Skytech said...

wahhh...mmg terbaik la korang...jadi supporters kat sana...dpt tgk lee chong wei tu...

> rasanya kalau tak injured..mesti boleh menang lawan lin dan game hari tu kan...

misz moja said...

hurm,untungla dapat amek gmbar dengan lee chong wei..jeles..BTW.budakkecik yang menyokong sekali 2 macam budak sekolah lame je,xsilap name Raja Shadan..huhu...

ummiarissa said...

best..memang terbaik!!!!

dayah said...

wahhh seronok tul baca tgk entry awk ni..malaysia boleh :)

azznie said...

bestnyer

KakNeng said...

semangat cam ni la yang kita mauu...
sian LCW kan...

normi nieza said...

best tu jumpa yasmin hani n datuk lee chong wei lagii....:)

MawardiYunus said...

untung la dapat ambik gambar ngn yasmin hani :P

Search ilmu said...

Visit today,,, please visit back

izyantyPersonalTaste said...

bagus tol korang...bagi semangat..cayalah he3...

Fz27 said...

syukurlah.. dapat g tgk all england psatu jumpa ngan yasmin hani plak...

Michael said...

I can't find your message board so I'm leaving a message here instead. Can't find any translator too, so there was no way for me to understand the content. Anyway, thru the pictures, everyone seemed to have had fun.

Thanks for visiting my blog!

The Pinoy Wanderer

Aku Mad said...

salam kenal dan follow :)

www.akumad.com

laa.. knape tak ajak aku join skali g england,jd supporter.. hehehehehe

atIEsAyAnGkAmU said...

wahhhh..meriahnyer kan...
rase seronok sgt kat sane...

mimi fatihah said...

bes giler bleh p tgk...
chayok DLCW

Rakan Blog said...

N3 yang menarik....tapi sayang,tak ramai yang baca....apa kata share kat web ni..........<3
RakanBlog . Meningkatkan trafik dan follower blog awak.Rangkaian bloggers Malaysia.

no limit adventure said...

nice blog :)

M Taufik said...

Members (4708)follow sukses
salam kenal

black2share said...

Nice blog, berkunjung sob....

Nora Karim said...

amboi... seronoknya dapat jumpa yasmin hani :p tu yg lagi bersemangat tukan? :P

jehanfrhin said...

wohoo..sambil melancong la nie.. :)

Ajangnya orang Sumba berbagi ilmu Pengetahuan said...

Kunjungan balik di jumat malam,terima kasih atas kunjungan sobat

Nur_Ma"Khairatun Hisan" said...

Assalamualaikum...kenangan terbaik tu..semangat kesukanan..pepun..salam ziarah..have a nice day..may Allah bless us.

ishiko said...

wahh wahh..
kemaen berkompang

zulaikha said...

jelesnya tengok gambar dgn datuk lee chong wei..

ary_lee said...

yasmin hani??
Errr... ok.. memang jeles= ="

Cik Semut... said...

untungla dapat amik gambar ngan yasmin hani :p

penyuluh perikanan said...

postingannya sangat bagus dan mantap sobat, terima kasih informasinya....sukses selalu buat anda

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

wahhhh... bestnya n untunglah...huhu saya selalu beragan2 nk tgok secara live All England n Datuk Lee Chong wei main...huhuhu

salam dari Tanah air Malaysia.. ^-^

ikaa sharin said...

arghhh , jeles gilaaaa !

#hye tuan tanah , jemput singgah blog saya . ada gossip pasal 'myfirstime' :p

yana saniey said...

bestnyee , untungnya dpat jumpa yasmin hani :DD

Pn. Sheila@CC said...

woww... bestnyer.. :-)

azleen said...

Tahniah!!!

Juicer said...

That's cool ..... having great time there :-bd

Farah chomot said...

wahh best nye

Cik Tasya merapu said...

BW sini balik.hehehe jeles ke..x kot..hehehe sbb before YH dh dtg umh i.hehe btw nice entry:)

Azam Shah said...

cam best jek tgk live! :)

Miss_Yana_Afi (",) said...

Bestnya...bkn senang nak dapat peluang macamni!

Jelesssss ヅ Hehehe...

elmoon said...

greater than the player..

siti zulaikha said...

kyaa!! na ikut.. weee.. gd luck MAS.. ganbatenne..

    Related Posts with Thumbnails