My Followers Who Follow My Blog

Loading...

Thursday, April 29, 2010

Blog Aku Ada "Nombor Telefon Pelacur"

Berjaya! Banzai! Aku berjaya menghabiskan 40 jam lecture statistics dalam masa 5 hari. Tetapi daripada 40 jam tu, hanya 30 jam yang boleh dikatakan aku faham dan hanya 20 jam yang aku betul-betul paham dan boleh praktiskan di atas kertas. Kira okaylah tu memandangkan sudah mencecah 50% daripada syllabus. Kira aku dah boleh pass la tu. Sekarang boleh aku fokus kepada past year exam papers dan modules lain pulak. Ngeh2!!

Nak dijadikan cerita, semalam aku check analysis nuffnang. Korang tahu kan yang nuffnang kan ada part analytics dan part keywords. Part keywords nie kalau tak silap aku menunjukkan keywords yang orang cari di enjin carian yang lead ke arah blog aku. Aku check details for this whole weeks. Antara keywords yang ada yang bawak ke blog aku ialah "Coretan Perantau" yakni yang paling tinggi. Selain itu, ada keywords "Coretan Perantau di London." Ada juga keywords jenama-jenama pakaian macam Ted Baker dan juga Zara. Ingat blog aku blog jual pakaian ker?! -_-"


nombor telefon pelacur>Klik untuk tumbesaran : Bukti analystics this week<


nombor telefon pelacur>Klik untuk tumbesaran : Bukti analystics last month<


Tetapi keywords yang paling mengejutkan aku dan merupakan yang kedua tertinggi ialah "Nombor Telefon Pelacur." Yang tak tahannya, bukannya sekali dua tetapi lima kali sepanjang minggu ini dan enam kali sepanjang bulan lepas. Mak ai~ Reputasi buruk jap blog aku nie. Ada ker patut dikaitkan dengan pelacur?! Ingat aku buat bisnes pelacur datang ke rumah ker : siap ada nombor-nombor telefon lagi nie?! Adoi2!! Kalau tak tahan sangat, cepat-cepat pergi kahwin. Boleh elakkan dosa kan?! Yang tak tahannya, dalam bahasa Melayu. Adakah pengguna keywords tu orang Melayu? Aku sendiri pun tiada jawapannya. Oh ya, kalau korang nak tengok keywords tu, aku dah print screen di bawah nie. Boleh tekan untuk pembesaran yerk!!

Sebenarnya tu sahaja yang aku teringin nak kongsi kali nie. Oh ya, sambil-sambil aku tulis entri nie, aku layan lagu Ramli Sarip yang bertajuk "Bukan Kerna Nama." Lirik dia menarik perhatian aku. Aku sertakan video youtube lagu tersebut bersama-sama dengan lirik lagu tu sekali untuk korang sama-sama renungkan. Layan di bawah nie erk~!!



Jangan kau pandang bibir yang manis
Kerana dia bisa menghancurkan
Jangan kau pandang wajah yang indah
Kerana dia bisa meracunmu

Dengarlah hai teman
Dengarkan bersama
Aku menulis bukan kerna nama
Kerna sifat kasih
Pada sesama insan
Dan menyatakan kasih sayangmu
Kita sama semuanya sama
Apa yang ada hanyalah kehidupan

Jangan kau dengar puisi dusta
Kerana dia bisa merosakkan jiwamu
Dengarkanlah puisi di pusaka
Yang telah turun temurun hari ini

Jangan kau alas hatimu itu
Dengan secebis warna kehitaman
Dialah seperti anai-anai
Lambat laun hancurlah dirimu


1. Aku menulis bukan kerna nama : Aku menulis blog nie bukan kerna nama tetapi hanya ingin berkongsi secebis kehidupan aku di sini bersama-sama kawan-kawan di Malaysia yang mungkin tiada kesempatan ke luar negara.
2. Kita sama semuanya sama. Apa yang ada hanya kehidupan : Walaupun aku belajar di luar negara, aku hanya seorang rakyat Malaysia yang biasa dan tak ada apa-apa keistimewaan apa-apa pon. Hanya kehidupan aku yang sedikit berbeza yang aku kongsikan di sini.
3. Kerna sifat kasih. Pada sesama insan : Aku menulis kerna aku kasih sesama insan sebab aku ingin memberi harapan dan motivasi kepada ramai lagi rakyat Malaysia : terutamanya student Malaysia di luar sana.
4. Jangan kau dengar puisi dusta : Korang boleh nilai sendiri tujuan seseorang blogger itu menulis : samada hanya untuk popular ataupun untuk berkongsi ilmu dan apa-apa yang berguna. Korang dapat tahu melalui entri mereka sendiri.
5. Jangan kau alas hatimu itu dengan secebis warna kehitaman : Jangan sesekali kita buat benda yang boleh memberi ataupun meninggalkan kesan hitam di hati kita sebab hati ini yang mengawal kehidupan kita dan bukannya akal.


nombor telefon pelacur>Aku create tiga fan page berlainan fungsi : Sila follow<


nombor telefon pelacur>Aku menulis bukan kerna nama or duit yerk<
nombor telefon pelacur
>Mengasihi sesama insan tanpa apa-apa sempadan<


Eh, camner leh terpanjang la pulak entri kali nie?! Aku hanya nak berkongsi keywords yang agak mencemar maruah blog aku tu dan juga lagu Ramli Sarip nie. Memang best lagu nie dan aku tujukan kepada semua blogger dan juga pembaca semua. Kepada blogger : kenapa kita menulis sebenarnya?! Atas nama dan kepopularan ataupun atas dasar kasih dan sayang?! Kepada pembaca : aku hadiahkan blog ini sebagai pemberi motivasi kepada korang semua untuk terus berusaha dalam apa sahaja yang korang buat dan aim. Perbetulkan niat sekiranya ada yang terpesong~!! ^_^


*Nanti pukul 6.30 petang ada majlis solat hajat dan yassin di MSD<
[Layan lagu Ramli Sarip yang nie memang best : Mari start study kuasa lima]

30 comments:

cik EPAL said...

lagu ramli sarip tu memang layann :)

Hizami Rahim said...

ya.
bukan kerna nama.
;)

miss hav0c said...

bak satu nombor gua nak

tehr said...

hidup untuk memberi bukan hanya menerima / mengawal sahaja...

kasih said...

ada jugak yang cari benda camtu kt blog ni? haha.

Bb Hussain said...

i like that song too;)

Aida Effarina said...

wah wah dunia dh maju sangat kan. sampai nk cari no fon prostitute pun main google je. hehh

Ann said...

haha macam2 manusia...

sophie said...

Nice song.. Mak aii keywords..sape laa yang dok mencari nombor tu..Haishh

Qaira Tsamaratulqolbi said...

Agak2 lepas ni mesti akan ade lagi org surf nomor hempon pelacur tu bro.. baik ko bersiap sedia ngan trafik yg mencurah2,...wakakaka..

akuinsanlemah said...

salam....er..papa rock tuh mmg best..
no pelacur tuh? huh...manusia manusia..melayu oh melayu....nafsu oh nafsu..
about niat: hadis sohih bukhari yg 1st pn about niat, means niat mmg penting kerna segalanya bermula dgn niat...br la dpt up traffic pahala bnyk2...ok...wallahu'alam..

akuinsanlemah said...

salam....er..papa rock tuh mmg best..
no pelacur tuh? huh...manusia manusia..melayu oh melayu....nafsu oh nafsu..
about niat: hadis sohih bukhari yg 1st pn about niat, means niat mmg penting kerna segalanya bermula dgn niat...br la dpt up traffic pahala bnyk2...ok...wallahu'alam..

cikmemy said...

hahaha..desperate giler pi cari nombor kat tenet..hadoila org zaman sekarang ni...

L.O.V.E said...

2 tndanyer awk dh da ramai pmnt tmsk dr suma golongn yg halal n haram.......hehhehehe....

Phang said...

power la u...

Mommyyus said...

Ramli sarip..feveret artis ni. haha..macam mane orang seacrh no pelacur boleh tunujuk arah kat blog ni? ade entry yang kena mengena ke? melayu plak tu..kesian..

Shiela Latif said...

besh2 lagu tue memang besh.....

Shiela Latif said...

besh2 lagu tue memang besh.....

syahira ariff said...

macam maner laa bleh terfikir kat blog awak nie ader no telefon pelacur
ingat wak nie bapak ayam ker
hehehehe

=]

AtieAbid said...

kan awk pernah post entry pasal iklan2 yg "pelacur" lekat kat public phone tu..tu la kot..hehehe..

nina said...

aku pon menulis bukan kerna nama gak..lalalala...

Jo Qusary said...

Hullo, ko buat aku rindu pd London :)

Kepala Bergetar said...

sama la, aku pun ada keyword tu dlm analisis nuff..

Long Haffiz Long Hassan said...

@cikepal:tu la pasal..semua org duk layan lagu ramli sarip jer..rock sejati tu..haha
@hizami:sesamer la kita semua samer yerk bro..kui3
@miss havoc:uisyh..ko girl nk gk ker?nk yg lelaki ker?
@tehr:stju2 ngn cdngn anda tu..btw, nak teh o ais satu aci x?
@kasih:tu la pasal..rmai tul nak cari nombor telfon pelacur di sini erk..
@bb hussain:lyn tul lagu zmn2 lampau kn?kl tngk lgu skrg nie, mcm ada bnyk yg xkna..
@aida:haha..yerla..senang dan mudah kan..duk kt rumah jer..google la pastu..
@ann:tu la pasal..xari pulak kat blog aku..
@sophie:msti ko yg cari kn..cpt ngaku..huk3..hehe..memen jer ekr..kui3
@qaira:kalo aku ada list nombor yang best,aku kana sediakan..haha..traffic bertimbun2 la jwbnya
@akuinsanlemah:stju2..betul2..setjungn pendapat anda..amt brnas sekali..
@cikmemy:tu la pasal..sampai pulak kat blog sy nie..adoi2..memacam..
@love:ahakz..tu la pasal..rmai sngt yg dtg blog sy smpai semua nk mntk sy suply no tu..

Long Haffiz Long Hassan said...

@phang:haha..per yg powernya?bukan kehendak sy tu..ahakz
@mommymus:tu la..patut ker sy supply no-no pelacur tu untuk diorang?ahakz
@shiela:bukan stkt best jer to mmg lirik tu mmg mndlm ssngt..
@syahira:eh..ada gaya sy nie bapa ayam ker?ada bakat ker?ahakz
@atieabid:aah..tu la pasal kut..semua nk cri no telefon pelacur london kut..keh2..
@nina:haha..adakah ko ngah menyanyi tu?meh nk dengar skit.pergh..hujan terus di london nie
@jo qusary:hehe..sajer jer tu..bagi ko jeles lama2skit..ahakz
@kepala bergetar:rmai tu yg brtnya pasal nombor pelacur tu..ingt kt supply utama ker??

-И α Ě ɨ Ľ α- said...

nape byk sgt fanpage?
x paham..

x penat ke nk layan??

lina said...

Masallah...tak sangka pulak..emmm manusia2 blog ni pd sy secara keseluruhan mmg byk info...i like.

Long Haffiz Long Hassan said...

@naiela:xderla..satu yg untuk blog, sy untuk pelajar n stu lgi untuk umum..okaylah tu..xderla pyh sngt nk cntro;
@lina:yerp2..setjuu tu akak.setju ngn sepenuh ati..

apple said...

hello...
tadi saya ada nampak pasal pelacur blogger.. so, saya cari kat google....
tup2..jumpa entry ni^^
jangan marah^^

erlina said...

wah entri sy berunsur ap pndgn anda yer ?? :)

    Related Posts with Thumbnails