My Followers Who Follow My Blog

Loading...

Monday, November 08, 2010

Musim Luruh di United Kingdom

Sekiranya aku sebut pasal musim luruh ataupun autumn, apakah yang korang dapat bayangkan?! Mesti korang semua imaginekan daun-daun kekuningan yang jatuh dan angin sempoi-sempoi bahasa seperti gaya Winter Sonata gitu. Selalunya pada musim luruh begini, orang akan ambil peluang untuk bersiar-siar ataupun bersantai di taman-taman sekitar London. Begitu juga dengan aku!! Aku sempat untuk berjogging pada waktu tengahhari di sini!! Kalau di Malaysia, confirm hanguslah!! *kuikuikui*


permandangan gambar musim luruh>Sekitar Hyde Park di London pada waktu tengahhari<


permandangan gambar musim luruh>Itik-itik di Nottingham<


permandangan gambar musim luruh>Lagi kekuningan di sekitar Hyde Park<


permandangan gambar musim luruh>Penuh dengan keemasan di sekitar Hyde Park<


permandangan gambar musim luruh>Tak nampak orang sebab aku ambil gambar di kawasan non-people<


permandangan gambar musim luruh>Dah nampak orang tengah jalan-jalan<


permandangan gambar musim luruh>Berada di bawah pokok : nampak seperti kebun<


permandangan gambar musim luruh>Masih ada rumput yang berwarna hijau<


Selalunya musim luruh akan bermula pada awal September sehingga akhir November. So, sepatutnya sekarang masih lagi dalam musim luruh : yakni daun-daun kuning keguguran dan sebagainya. Namun lain pulak yang jadi. Dilaporkan bahawa winter tahun nie akan tiba awal dan lagi sejuk berbanding biasa. Contohnya suhu hari nie serendah 3 degree dan angin sekuat 75km/j pada pagi tadi. Semasa aku keluar daripada rumah pagi tadi pun, memang kuat betul angin. Rasa macam nak beku tangan dan muka aku. Dahla hujan agak lebat. TT__TT


permandangan gambar musim luruh>Sinaran matahari yang agak terik tapi sejuk<


permandangan gambar musim luruh>Pokok-pokok yang lengkap berwarna kekuningan<


permandangan gambar musim luruh>Ramai jugak orang yang berjalan-jalan di sekitar Hyde Park<


permandangan gambar musim luruh>Ini pemandangan pada jam 1.00 tengahhari lebih kurang<


permandangan gambar musim luruh>Nampak tak daun-daun kekuningan yang gugur?!<


permandangan gambar musim luruh>Permandangan di Nottingham : tiada unsur-unsur Adobe yerk<


permandangan gambar musim luruh>Lagi permandangan indah di sekitar Nottingham<


permandangan gambar musim luruh>Kalau dijadikan tempat bergolek-golek nie pun best<


Namun, korang semua bernasib baik kerana aku sempat untuk tangkap gambar musim luruh untuk korang semua. Hari Sabtu dua minggu lepas aku bersiar-siar di Hyde Park dan aku berkesempatan untuk menangkap gambar-gambar pemandangan musim luruh di sekitar Hyde Park. Memang boleh nampak daun-daun yang kuning dan sinaran matahari yang sejuk. Mungkin gambar aku tangkap tidak sehebat kemara DSLR tapi ini yang termampu dengan menggunakan Blackberry aku. Harap korang semua enjoy gambar di atas tadi yerk. (^_^)/


*Trimas kepada member aku yang contribute beberapa gambar di atas yerk*
[Hari Rabu nie ada demonstrasi besar-besaran di London : wajarlah aku join kan]

50 comments:

whiteCempaka said...

whoaaaa subhanallah indahnye ciptaan Tuhan~

dlm hati : aaaa bile cempaka nak sampai sane nih?? =.='

amalina sahaja said...

hyde park memang cantik.


kat leeds ni sangat lahhh cuaca tak menentu :/

Mama Zharfan said...

long dtg notts ker? kenapa ada pics dari notts tu??

kemma said...

cantiknye..bila la dapat jln2 kat sna yer:)

MsFazlillah said...

aduyai cantik nye~

liyana said...

mcm cite mohabbatein lak.. tehehe

emy/mamasuri said...

cantiknyer..
tingin nak bergambar kat sana..huhuhu

Clara Emily Cancer said...

wah cantik nye pemandangan.

Lan S. Othman said...

Long,
Nak tanya, Hyde Park ni taman yang dekat ngan Malaysia Hall tu ke? Rasa cam penah sampai ke taman ni tapi tak sure apa nama taman tu... hehe!

fadah said...

beshnya pemandangan disini

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

salam..

walllawayy..
cecantik..
rasa nak guling guling jeeee atas rumput tuh... hahahahaha...


// klik sinie jom ke blog mimie azimask :D ... //

cdotHan said...

waaaaah~~~~~~~~~~ besnye.....kat UTM skudai pon ade pokok2 daun kuning cam tu, tp bkn sbb autumn la, tp sbb pkok tu da ank mati.hehe.trimas kongsi ngan we all =) jge kshtn kat sne.

~~@lyci@~~ said...

wow, bestnya.. bila lah sy dpt peluang ke sana...

una luver`s said...

indahnya.. untung long :)

Syima Syaz said...

wow...kagumnya...
bestnya bila ada matahari terpacak tapi rasa sejuk....nyamannn n fresh sgt.

ana ayesha said...

indahnya ciptaan Allah

dari kelate ke copenhagen said...

tapi biasanye bila semua daun yg kuning tu dah gugur, tinggal dahan je macam seram pulakkan?

aried said...

huhuh..suasana yg jarang untuk dilihat kalau tak p sana...hjehehhe

Lady Diana said...

Hi Long, bestnye duk UK.. bile la nk dpt pegi.. hehe.. nway, nice pic! i follow ye.. jom follow back! have a nice day.. ;)

izulman said...

I love Autumn! ^^

Peri PiA said...

Subhanallah

itik2 comel!!

sweetsal said...

boleh golek2 lagi kt padang tu, macam citer hindustan pulak...akak suka tgk musim luruh..cantik!!

ASSOYFINGER67 said...

tempat mat salleh nie satu yg aku respek...amat bersih..bestkan lepak ctu....tapi aku masih suka warna hijau....

uNa da wiTch said...

mmg kuning otak bila tgk
autumn nih .
hohox .
eh itik dorg cm angsa .
besar heh .
huhu

cik panadol said...

wah....rasa mcm nak main salji....eh main daun-daun kering tu jek! hahaha

Wahida Nasution Thakhrim said...

romantiknya suasana..

AngahSayang2314 said...

bestnyer...... sweet sangat entah bila rasa macam tue....

AiDa AzRyN said...

Wah cantiknye pemandangan sana~ ;)

belalang hijau said...

bestnya klu dapat pegi sana...

untung kamu sebab leh rase pengalaman tggl d sana...

jeles nih...ngee

muazlumut said...

cantiknya....itik-itik tu liar ke?atau ada tuan

rhapsody LiN said...

BEST! BEST! BESTTTT!!!! :D

Ikah said...

rase nak gi london jap

Eazy Izzuddin said...

BESHNYE PEMANDANGAN
MMG CANTIK
;p

Entry Baru:
*CONTEST- MISS LOLLY'S | BIRTHDAY*

Norgadis Labuan said...

Salam,
Cantiknya kat sana tu... bilalah agaknya nak ke sana...

tiefazatie said...

bestnye!bw la ifa dtg sana wak!hihi

zai said...

cantiknyer! (^o^)

Daria said...

nice view.....

tqah.y said...

love the view! boleh tengok je pemandangan kat negara orang.belum boleh rasa lagi camne angin luar nih. :)

Imzainieyzulkipli said...

best lorhhhh!!! jeles!

MR. MIND said...

ingat kat malaysia xde musim luruh ke???musim durian luruh, hahaha

utt said...

selalunya kuning keemasan yg menenangkan

rossoneri said...

wahhhhhhhhhh lawanyaaaaaaa...hmm kalo nak g negara2 luar pergi time2 macam ni lah kan best...

uit demonstrasi apa

kakyong said...

memang cantik2 pemandangan yer

ICAH BANJARMASIN said...

Sungguh indah sekali....bagus banget broe..

Pwincess sarah said...

wah..cantiknye...

Scarlett O'Hara said...

Teringin sangat nak tengok dengan mata sendiri!

xDer said...

menarik, suka tgk warna2 musim luruh..

Nora Karim said...

Subahanallah... seronoknya... bila agaknya boleh tgk sendiri.. btw, thanks share info ni... :-)

cikpjaz said...

wah..cantiknyer,
kalau dapat poskad sekeping gambar ni pun dh ok..hehehe

Firdausmohd said...

woww! ni laa impian firdaus.. hopefully, impian tercapai...

amin..


#=.=" jelous giler~ hihi

    Related Posts with Thumbnails