My Followers Who Follow My Blog

Loading...

Friday, August 19, 2011

longHaffiz.com : Behind the Photo Contest 2011

Aku baru sahaja langsaikan 67 episodes Family Outing sejak tujuh hari yang lepas dan aku rasa cambest gila. Pastu semalam Terengganu menang FA Cup lawan Kelantan 2-1 selepas dramatic punya match. Walaupun aku tengok streaming dari London dengan member aku yang semuanya penyokong Kelantan tapi aku berjaya untuk maintain cool sehingga saat akhir. Memandangkan mood aku agak stabil, aku pun berkira-kira untuk buat contest this time. Aku rasa contest nie akan kekal dalam tempoh masa yang agak lama memandangkan next week aku akan balik ke Malaysia tapi jangan risau sebab hadiah daripada London semuanya sudah get ready. Yeszaa!!


contest blog cermin mata guess>Antara hadiah untuk dimenangi : teruskan membaca<


contest blog cermin mata guess>Simple dan jelas : banner untuk contest this time<


longHaffiz.com : Behind the Photo Contest : Inilah nama contest untuk korang semua. Memandangkan aku dalam proses nak promote domain blog yang baru dilancarkan last week, maka hadiah yang disediakan pun boleh tahan gempak dan high valuenya. Senang sahaja korang untuk join contest nie tau. Korang hanya perlu siapkan satu entri pasal contest nie, upload gambar di FB Fan Page dan dapatkan like sebanyak mungkin. Secara detailnya, inilah procedurnya yerk :

Step 1. Tulis satu entri di blog korang semua. Di dalam entri tersebut, korang bolehlah bebel pasal longHaffiz.com : Behind the Photo Contest dan pada masa yang sama upload photo terbaik korang. Photo yang korang nak pilih adalah totally general dan random : terpulang kepada semua yerk!!

Step 2. Selepas entri dah siap, korang kena upload photo yang sama ke Facebook Fan Page Blog Coretan “Long Haffiz” Perantau. Oh ya, beserta dengan photo yang korang upload tu, pastikan tinggal caption url entri blog korang tu.

Step 3. Last step, dapatkan kengkawan korang semua untuk like photo korang di Fan Page tadi dan langsailah kerja korang! Yeszaa!!


contest blog cermin mata guess>Ada dua Calvin Klein untuk pemenang cabutan bertuah<


contest blog cermin mata guess>Hugo Boss Necktie : Made in Italy untuk grand winner<


Macam banyak step pulak di atas yerk tapi tak mengapa sebab hadiah pun memang terbaik daripada London dan kalau beli di Malaysia, memang ratusan ringgit jugaklah aku rasa. Aku harap korang berminat dengan hadiah yang telah aku sediakan untuk longHaffiz.com : Behind the Photo Contest nie. Antara hadiahnya adalah :

Photo di-Like Paling Banyak Lelaki : Cermin Mata Hitam Original GUESS + London Fridge Magnet

Photo di-Like Paling Banyak Perempuan : Genuine Leather Brown Purse FOSSIL + London Fridge Magnet

Photo Terbaik Juri : Neck Tie Original Hugo Boss + London Fridge Magnet

2 Hadiah Cabutan Bertuah : Neck Tie Calvin Klein + London Fridge Magnet


>Bahagian depan purse FOSSIL untuk pemenang kategori girl<


>Nampak tak brand FOSSIL dan genuine leather tu?! Untuk korang!<


contest blog cermin mata guess>Cemin mata hitam GUESS untuk photo like terbanyak<


contest blog cermin mata guess>Inilah hadiah untuk dimenangi : GUESS Original Cermin Mata Hitam<


Ingin aku tegaskan bahawa sebarang keputusan adalah muktamad. Tempoh longHaffiz.com : Behind the Photo Contest adalah tertakluk kepada bila masa pulak aku dapat online bila aku balik Malaysia nanti. Oh ya, turut diingatkan bahawa photo yang korang pilih untuk diupload adalah bertema bebas : tak kisahlah gambar baby, pemandangan, family dan pelbagai lagi yang mungkin korang pilih. Semuanya terpulang kepada cita rasa anda. Yang penting kalau nak menang, kena dapatkan photo di-Like bebanyak yerk. Mudah sahaja kan?! So, rebutlah peluang nie. Hadiah mungkin ditambah kalau aku sempat shopping. Yeszaaa!!


*Aku rasa nie Photo Contest paling simple untuk join dan menang : mari semua!!*
[Keputusan juri adalah muktamad : 19 August adalah Finale Penutup Contest yerk]



Alhamdulillah. Nampaknya longHaffiz.com: Behind the Photo Contest sudah pun berakhir dengan jayanya pada waktu Maghrib semalam. Walaupun contest ini kurang mendapat sambutan kerana syarat contest yang agak ketat : walaupun hadiah ditawarkan amat awesome, namun aku berpuas hati dengan sambutan yang diperolehi. Secara kesuluruhannya terdapat 10 blog yang menyertai contest nie dan aku membuat keputusan untuk memberi setiap peserta contest “something” as tanda penghargaan. Jadi tahniah dan juga ribuan terima kasih kepada semua peserta kerana koranglah pemenang contest ini. Yeehaa!! Berikut adalah senarai pemenang longHaffiz.com: Behind the Photo Contest dan diharapkan setiap daripada mereka dapat submit address rumah untuk urusan delivery hadiah secepat yang mungkin ke mail : llonghaffiz@gmail.com. InsyAllah!! (^_^)/


01. Mawarmerahku : 130 FB likes : FOSSIL Leather Purse + London Fridge Magnet
02. Positive Broad Spectrum : 98 FB likes : GUESS Sunglasses + London Fridge Magnet
03. Kauluanexpress : 55 FB likes : HUGO BOSS Necktie + London Fridge Magnet
04. Littlegurlpunyeblog : 42 FB likes : Calvin Klein Necktie + London Fridge Magnet
05. Ecadwinkyasha : 30 FB likes : Calvin Klein Necktie + London Fridge Magnet
06. Siapanursakinah : 7 FB likes : London Fridge Magnet
07. Strawberrycoklatz : 6 FB likes : London Fridge Magnet
08. Ernashafiqah : 3 FB likes : London Fridge Magnet
09. Pintuhati : 3 FB likes : London Fridge Magnet
10. Silenthuman : 3 FB likes : London Fridge Magnet


Pasnie akan ada Giveaway Poskad From London pulak : Be Prepare!!

78 comments:

zanafahmi said...

selamat pagi....hadiah utk lelaki je ke? tak best la mcm tu, ini tidak adil!!
akak komplen je tp akak tak join contest, bg kat yg muda2 join..

bunbun said...

alaaaaa nak jugak barang pompuan.hikhikhik.. purse london pon best jugaaaaaaaaa =DD


mesti ramai yang nak join la nnti =P

blog-tips-kurus said...

itulah suara-suara wanita yang harus didengar.. cewah!

Ariff Shah said...

laa.. apesal tak guna coretanperantau.com?

Jieha kriesha said...

nak join la..hehe tggu pas final exam mnggu nie..hehe :)

Haffiz MohdNoor said...

wah.. menarik kena join nih :D

yana halim said...

setakat nie pernah join bloglist je. contest2 belum lagi. x pandai...huhu

Lizzie Yasmin said...

penyakit like like jugak nie..

CIK FAFA said...

mcm besh nehhh.. will try t0 join laaaa..ehehe :)

fiey said...

yaw..jahat giler hadiah abg nih nak bagi!!

fifianggun said...

wehhh,,,takut join sebab takut tak menang,,huhu

Aida Omar said...

hadiah yg menarik..tp hadiah utk pmpn xde ke? hehe

AnisSajid said...

jom buat duet poket.klu ada pertanyaan jgn rgu2 PM sy..facebook:anissajid saud.. http://www.kelabjutawan.org/index.php?ref=AnisSajid

Long Haffiz Long Hassan said...

aida omar : tu kan ada purse fossil tu kan...

NUR AIN AZMAN said...

nak FREE, nak FREE , HAHA ;P

caliph shuriken said...

dasat.. hadiah semua branded ^^

kak ina kl said...

amboi bestnya hadiah dia...semua dari london ek..tentu ramai yang nak join..insyallah auntie promosi kat blog ek

hasznee hasan said...

alah semua barang laki...huhu

kyoshi_sousuke said...

masih xterlambat lg nk komen kat sini..jdi org 19th komen kt post entry ni...hehhe

nurdani said...

alamak..dah tak ber facebook. hadiah tu sangat best wo T_T

Syazwani Amira said...

bestnye,, tp.. ssh la klu nk dptkan like sbyk yg mgkin kt fb huhu

Mrs. Farhan said...

saya xde fb, jd x dpt join.huhuhu

Kak Rosaliza said...

assalam haffiz, moga mendapat sambutan yg menggalakn ya

fyna said...

adiah dasat!!
nak join la...tp~~
bile due date nye?

ecadwinkyasha said...

hye..nak tanya neyh.gambar tu mesti gambar kita ke?..atau gambar yang kita amik....

HaiDa HiDa said...

menarik gak tgk hadiah2nya.. tapi x berkesempatan tuk join.. bru mula keje.. nk kne fokus pada keje dulu.. apa2 pun tahniah anjurkan contest buat sekian kalinya..

MiaWawa said...

err.. err.. tggu ada gambar cntk bru msuk ar. hehe

zatty said...

wah hadiah best. tapi tengah takde gambar2 yg cantik plak.


:)

mimie saie nie said...

lor smua hadia mcm tuk lelaki je

vampire's lovex said...

gilak ahhhh,hadiah superb ooooo....

LittleGurl said...

da joined!!!hehehee

http://littlegurlpunyeblog.blogspot.com/2011/06/behind-photo-contest.html

NURAMOY AKA AMOI said...

alorh hadiah more pd brg laki..ppuan punya just beg fossil aja..

kay shafiQ said...

kalo nak kene gune fb yg lemah ni. hehehe. Anyway very nice prizes, untungla sape yg menang :D

ima said...

alor,baru nak tulis surat. hahaha. nice gift la. tp nk dpt like banyak tue xdpt la. fb pun deactived. ngeee~

EZAN IDMA said...

alaa nape hadiah utk laki jee. tsk tsk

sha my heart said...

purse tu mcm lelaki la Long..

sebab tu tak perasan ada hadiah utk perempuan. kite pun rasa mcm brgn lelaki jer.. utk budak2 sesuai kot. haha~ jgn marah.

tahu, mesti susah Long nak cari hadiah, kan? tak pe la, bagi jer pada sesiapa yg menang nnt =)

meaw said...

nak neck tie :P

sesuka hati je :P

NUR AIN AZMAN said...

insyaAllah, kalau aen free aen join , HEHE ;p thanks ajak ^^

syAzAnA said...

hadiah yg sngat besstttt!

Long Haffiz Long Hassan said...

Hahaha
purse tu saiz besar la
Bukan kecik cam tapak tangan
Memang sesuai untuk girl dan aku angkut pun dekat part girl pnya tau
:D

sya hassan said...

woah.. tenks jemput cik gebu eak.. insyaAllah.. kalo ad mse cik gebu join.. :)

alif haris said...

perghh jenama branded semua tu .. fuuh .. hehe

K O R I E said...

NAK JOIN SGTX3
Tapi mls la plak nk suruh org like gmbr tue.. oke..
hendak sribu daya xhendak seribu dalih..

NADIAH KZAMAN said...

ade byk hadiah lelaki...tapi klu sy mng nak beri pd sapa?hehe

Si kOtAk HaTi said...

cik kotak hati join this contest jgak...(^_^)

http://www-positive-broad-spectrum.blogspot.com/2011/06/behind-photo-contest-by-long-haffizcom.html

SweetPea_Cakes said...

home bakery di kuala terengganu, menerima tempahan cake,cupcakes, coklat,cookies utk sebarang majlis.
lawati http://www.sweetpeacakes.blogspot.com

cthajar_pinkgurl said...

cun cermin mata guess tu ! hehehe :D


thanks invite

:')

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

wowwwwwww!
gempaknye hadiahhhh :D

Kiera Qaira said...

alaaa nest gile adiah2 dye..
nk join....
tp....ok tgh fkir -__-''
thnx 4 da invite..;)

zmah said...

Hadiah yang menarik mesti ramai peserta ni...tak sabar nak tahu siapa pemenangnya.

Pyka Rahmat said...

nak boots macam hana tajima. hana tajima berasal dari london kan. nak nak

EjAt_mU89 said...

boleh join lg ke bro

ekin alias said...

SPOTING tak???

nak ajak join contest saya
http://ekinojapan2910.blogspot.com/2011/06/ungly-face-contest-jom-join.html

jom join contest ni :D

Zahidah Rustan said...

ASSALAMUALAIKUM ,

I'VE JOINED YOUR CONTEST

LINK : http://strawberrycoklatz.blogspot.com/2011/06/longhaffizcombehind-photo-contest.html

NAME : ZAHIDAH RUSTAN

THANKS

Malaysia Largest Car Classified said...

wah so many items!

^ai-mie : 아이-미^ said...

korean variety show family outing? season 1 or 2? season 1 is the best... really daebak... season 2, not interesting at all...

syiela said...

wah best ni :)

Shafiq said...

Hadiah Menarik Tp Bab Gambar kena Like Sush sikit..

i am S!L4H.. said...

smat gile hadiah die.

kueh bakar said...

contest tulis2 takdok ker?

huhuhu

Om Tiger said...

Mohon untuk memberikan komentarnya di artikel kami untuk mendukung kebebasan berekspresi internet demi kemajuan bangsa. Karena komentar anda sangat berarti bagi kami. Terima kasih

Pesona Algebra said...

Waaa , blog Coretan Perantau tu dah pakai domain sendiri :)

Yui_Wani said...

Wahlao....1st time jumpe blog yg bagi hadiah branded camni.....wooo~

deqsha said...

ana hanya mampu menyokong..=).. nk terlibt sama x mampu..salam ramadhan.=)

mawarseri said...

sedang terkial-kial nak masuk ni...sila bg saya menang yer..hihihi

miss fiza said...

long... long tym no c.. ecece... fiza sapot long dari jaoh eh.. nk joen tak mampu kot...huhu... nak souvenir london.... :)

Xavi De said...

hadiah gempak...untung ler sape dapat...huuh

rauel_gonzales90 said...

hadiah memang gempak..tapi..macam dah tak sempat je nak kumpul "like" tuu..hoho..xpe2..

tumpang lalu..hehehe

bella luna said...

emm,harapan seakan musnah sbb kena dptkan like sebyk mungkin,huhu,.

Miszyuyu said...

tehehehe semua brg lelaki ni camne nak menang :(

Lala Chan said...

Dah abis FO, try tgk Running Man lak..

نور افيره said...

salam...nk join gak... ^^

http://puterimawarmerahku.blogspot.com/2011/08/longhaffizcom-behind-photo-contest-2011.html

tnZackJ said...

wah, kalau begini hadiahnya, anda memang berhak untuk jadi hebat.

نور افيره said...

time kasih... :)

dh hntar emel dh....xboleh komen la kt fbpage awk sbb ade mslh teknikal cket... :)

btw , salam ramadhan & salam aidilfitri yer org ganu... ^^

amirulfaiz said...

Fuhh.. mantap hadiah.. :)

azryang said...

alaaaa terlepas nak menang purse fossil tu :'(

LittleGurl said...

tq a lot hafizzz!!!!kite bru dpt baca blog yay!!!!!! ;D skng bru dpt on9 and blogwalking dgn jayanya. wuu wuuu

ain dzaya said...

walawei hadiah dy dowh! mengiurkan....

    Related Posts with Thumbnails